Bij ons in de praktijk krijgen we dagelijks veel vragen over de huid. We hebben even de volgende fabels en feiten over huidverzorging op een rij gezet voor jullie!
.
Er is geen verschil tussen dag- en nachtcrème
Fabel! Uit onze ervaring gebruiken weinig mensen 2 verschillende crèmes per dag. Maar er is wel degelijk een verschil tussen een dag- en nachtcrème. Een dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals Uv-licht. Een nachtcrème voedt en ondersteunt het herstelproces van de huid.
.
Het is belangrijk om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te hydrateren
Feit! Verzorg de huid met een hydraterende crème en drink voldoende om de huid zo vochtrijk mogelijk te houden. Zo blijft de huid langer gezond en mooi. Wanneer je te weinig hydrateert, zie je vochtlijntjes eerder.
.
Een zomers kleurtje spoelt weg onder de douche of na het scrubben
Fabel! Het bruiningsproces start in de pigmentcellen diep in je huid. De pigmentcellen maken de bruine kleur aan. De bruine kleur werkt als een soort parasolletje voor onze DNA-cellen. Pas als je niet meer in de zon komt, stopt de pigmentproductie. Het pigment verdwijnt vervolgens langzaam uit de huid, die dan steeds witter wordt.
.
De vrouwenhuid is gevoeliger voor pigmentvlekken dan de mannenhuid
Helaas: Feit! Door veranderingen in de hormoonhuishouding, wat bij vrouwen vaker het geval is, kunnen er eerder storingen ontstaan in de pigmentvorming. Zeker bij blootstelling aan de zon. Goed beschermen met factor 30 of (nog liever) hoger dus!
.
Bij Laserkliniek Maastricht kunt u terecht voor persoonlijk huidverzorgingsadvies Feit! Onze huidtherapeuten en de schoonheidsspecialiste nemen graag de tijd om uw huid te bekijken en u te adviseren. Samen gaan we op zoek naar de juiste behandeling of product dat aansluit op uw huidconditie en wensen. Neem vrijblijvend contact men ons op via 043-4503445 of mail ons op info@laserkliniekmaastricht.com