mary cohr

Botox

Botox is officieel een merknaam voor botuline toxine. Het is een medicijn maar wordt vaak gebruikt voor cosmetische doeleinden. Met kleine injecties wordt dit geïnjecteerd op de gewenste plek.

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat op zenuwcellen inwerkt. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert, dus een spierontspanner. Hierdoor worden de rimpels verzacht of in sommige gevallen zelfs niet meer zichtbaar.

De gewenste plekken zijn veelal de fronsrimpel, kraaienpootjes en de voorhoofdlijntjes. Echter kan het ook goed worden ingezet om de zogenaamd gummy-smile te behandelen. En heb je last van overmatig zweten dan kan botuline toxine ook een uitkomst bieden.

Na de behandeling zie je al direct resultaat, echter na 14 dagen zie je pas het eindresultaat van een behandeling. Het resultaat is per persoon verschillend maar dit zal voorafgaand aan de behandeling besproken worden.

Gemiddeld is de botox wat in het gezicht is geïnjecteerd tussen de 3-6 maanden uitgewerkt en bij de oksels is dit gemiddeld 6-8 maanden.

Na de behandeling kan de huid rood en ietsjes gezwollen zijn maar dit trekt binnen een paar uurtjes weer weg. Het is wenselijk om de spiertjes waar de injecties zijn gezet zoveel mogelijk te gebruiken de eerste paar uur. Hierdoor hecht de botox zich beter in de spier.

Wilt u graag meer informatie over deze behandeling? Drs. I. Beciri is op de donderdagavonden in de laserkliniek aanwezig en kan al uw vragen hierover beantwoorden.