Ons gehele lichaam bestaat uit bloedvaten die ons lichaam voorzien van voedingsstoffen en de afvalstoffen afvoeren. Zichtbare vaatjes hebben vaak een zwakkere wand, waardoor ze verwijden en daardoor meer opvallen. Met de laser kunnen wij deze vaatjes effectief behandelen. Door de laserstraal komt er warmte in het vat, waardoor de wanden met elkaar samenkleven. Hierdoor kan er geen bloed meer door het vat stromen. Het lichaam ruimt vervolgens de vaatrestanten op als afvalstoffen. Dit kan geen kwaad! De verwijden vaatjes werken in de meeste gevallen niet meer en het bloed heeft al een andere weg gevonden om zich door het lichaam de verplaatsen.

Gemiddeld is het effect vier weken na een behandeling zichtbaar. Er zijn tussen de 1-3 behandelingen nodig om het vat definitief te vernietigen. Als u een behandeling overweegt dient u met een aantal punten rekening te houden:

  • Het te behandelen gebied dient voor ten minste vier weken uit de zon zijn geweest en mag niet blootgesteld zijn aan de zonnebank.
  • Voor de behandeling mag u ten minste 1 week van te voren geen zelfbruinende producten gebruiken.

U kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. De mogelijkheden worden dan zorgvuldig met u besproken. Tijdens de behandeling wordt aanwezige make-up of crème verwijderd. Vervolgens worden foto’s gemaakt om het effect goed met u te kunnen evalueren. Voordat gestart wordt met het laseren krijgt u een bril op die uw ogen beschermd tegen het licht van de laser. De huid zal tijdens het behandelen gekoeld worden met een koude luchtstraal. Na de behandeling zal een huidreactie ontstaan: de huid zal wat roder worden, er kan wat zwelling optreden en het bloedvat kan tijdelijk donkerder opkleuren. Dit is normaal en verdwijnt binnen 2-3 dagen.

Als u naar buiten gaat is het belangrijk dat u de huid goed insmeert met zonnebrand. Door het laseren is de huid gevoeliger geworden voor zonlicht en kan er sneller verbranding optreden of kunnen juist pigmentvlekken ontstaan. Dit willen we uiteraard voorkomen. Mijdt ook de zonnebank voor ten minste 3 weken na de behandeling. De warmte die is gebruikt om de vaatwanden te laten verkleven moet uit de huid. Daarom is het verstandig om een week te wachten met een saunabezoek en 24 uur met douchen. Een dag na uw bezoek bij de laserkliniek mag u weer douchen, maar niet onder een te warme straal.

Overweegt u een laserbehandeling van vaatjes op de benen of in het gezicht? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. U kunt ons bereiken op 043-4503445 om een afspraak te maken of mailen naar info@laserkliniekmaastricht.nl.